Kiriman Mistik

Didampingi, Dirasuki, dan Mewarisi

Pengalaman didampingi dan menggunakan ‘ilmu’ tanpa guru, juga dalam masa sama sudahpun mewarisi saka turun temurun.

Pantun Mayang Bertandang [Bahagian 1]

Saka yang diwarisi melalui pantun yang sebenarnya adalah mentera

Sumpahan Puteri Bongsu

Lokman Bacik merupakan seorang penulis dan pengarah teater yang disegani pada awal zaman 80-an. Tetapi kini dia tinggal di kampung kerana kecewa dengan industry teater tanah air. Sudah lebih 20 tahun dia tidak menulis dan mengarah drama pentas. Dia kini Cuma aktif dengan persatuan penulis setempat sebagai penyair. Satu hari, dia telah didatangi oleh pegawai belia yang meminta die mementaskan...

Di Rasuk di Tempat Pengambaran

Ini kisah benar. Pengalaman aku sendiri. Aku pernah bekerja dengan satu produksi yang menghasilkan cerita mistik. Aku bekerja sebagai penolong penerbit dalam produksi itu. Suri (bukan nama sebenar), adalah penerbit baru untuk siri itu. Dia sangat dedikasi dengan kerjanya. Tawaran untuk menjadi penerbit sukar untuk di tolak. Untuk episod seterusnya kami akan ke Janda Baik. Di situ kami akan rakam...

Loceng pukau Gunung Nuang

Zaman Universiti dulu, setiap sabtu, aku, Rafiq, Linda dan Suzana akan pergi hiking. Ia adalah aktiviti mingguan kami. Trip kali ini, Kim nak join. Kim ni kawan sekelas kami. Dia baik tapi ramai yang tak selesa dengan dia. Kawan aku sebenarnya tak setuju dia ikut tapi aku syorkan dia ok. Aku sebenarnya kesian kat Kim. Korang kena faham, Kim ni...

Dukun suami isteri duduk hujung kampung

Kampung Bahagia banyak menyimpan pelbagai rahsia. Di sebuah rumah yang terletak di hujung kampung tinggal sepasang suami isteri bernama Karim dan Salmah. Kedua-duanya  tidak pernah bercampur-gaul dengan masyarakat sekampung. Bukannya tidak ada orang kampung cuba ambil tahu perihal mereka tapi apabila orang kampung pergi ke rumah mereka pasti wajah kedua pasangan ini tidak akan muncul. Ibarat pergi ke rumah kosong. Keadaan...

Paling Seram

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: Content is protected !!
Skip to toolbar